skip to Main Content
Ekosysteemit Ja Kumppanuudet

Ekosysteemit ja kumppanuudet

Me haluamme kaikki olla hyödyllisiä, ja että työpanoksellamme on merkitystä yritykselle ja sen kilpailukyvylle. Ihmisellä on myös luontainen taipumus suosia asioita, jotka tuntuvat itselle mukavalta ja helpolta. Tämä tulee evoluutiosta: se on turvan hakua. Merkityksellisyyden ja turvan haun dynamiikka on se, mikä rakentaa ympäristömme ja luo toimintamme viitekehyksen.

Konsernin viitekehys

Vuosikymmeniä suurissa konserneissa työskennelleenä olen oppinut konsernien tavoille. Vasta sen jälkeen, kun hyppäsin pois konsernimaailmasta, alkoi siitä pois oppiminen. En ole siis unohtanut sitä, miten konsernissa toimitaan, mutta sen viitekehys menee rikki pala palalta.

Koen näkeväni korporaatioseiniä pidemmälle. Nyt myös ymmärrän sen ehdottoman tärkeyden, että mitä suurempi yritys on kyseessä ja mitä voimakkaampi yrityskulttuuri, sen tärkeämpää on luoda luotettavat siteet ulkopuolisiin palveluihin. Ei siksi, että ulkopuoliset välttämättä tietäisivät jostain asiasta paremmin kuin yrityksen omat asiantuntijat, vaan siksi, että ulkopuoliset katsovat asiaa eri näkökulmasta ja voivat nähdä asioita, joita yrityksen omat asiantuntijat eivät vain näe tai osaa ottaa huomioon.

Diversiteettiä tekijöihin

Kaikki yritykset pyrkivät rekrytoimaan aina kaikkein parhaimmat asiantuntijat; silmäillään tarkasti koulumenestystä ja aikaisempia työtehtäviä. Tässä kannattaisi aina lähteä myös siitä, että rekrytoi rohkeutta ja monipuolisuutta yritykseen. Vaikka rekrytoisi kenet tahansa, yrityksen ulkopuolelle jää aina suurin osa maailman viisaimmista ja luovimmista ihmisistä.

Kannattaa olla korvat höröllä ja silmä tarkkana, koska rakentamalla ekosysteemin oikeiden kumppaneiden kanssa, voi luoda itselleen nopeasti oppivan, luovan ja tehokkaan ympäristön, joka pitää yrityksen kärkijoukoissa myös rajun kilpailun tai muutosten alla.

Kumppanuuksien löytäminen

Redigenin yksi palvelu on rakentaa näitä ekosysteemejä ja kumppanuuksia. Meillä tuli vastaan heti pieni ongelma: miten ylläpidetään tietoa ja rakennetaan laadukas tietokanta kaikista yrityksistä, niiden haasteista, vahvuuksista ja heikkouksista. Löysimme paljon erilaisia startup-scouting-palveluita, kuten esimerkiksi Valuer (valuer.io), Inbot (www.inbot.io) ja Catapult (www.catapult.guru). Näistä kuitenkin puuttuu vielä se ulottuvuus, joka on Redigenin valttikortti: laadullinen tutkimus. Meille ei riitä, että yhdistelemme numeroita keskenään, vaan käymme haastattelemassa esimerkiksi perustajia, asiakkaita, advisoreita, hallitusväkeä ja työntekijöitä. Kaivamme syvemmältä sitä, mikä vaikuttaa ja mihin vaikuttaa.

Tavoitteemme on, että jokainen asiakkaallemme ehdotettu ja esitelty kumppani on onnistunut valinta. Kaikki alle 100% on meille opinpaikka, jotain meni pieleen. Tästä pieleen menosta opimme aina jotain ja mitä rohkeammin analysoimme, sitä paremmin opimme.

Olemme ryhtyneet suunnittelemaan ja rakentamaan omaa tietojärjestelmää, jonka avulla voimme palvella asiakkaitamme toiminta-ajatuksemme ja laatuvaatimustemme mukaisesti. Tästä sovelluksesta kerromme enemmän lähitulevaisuudessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?